Girişimcilik insanların başarıya ulaşmasındaki önemli özelliklerden biridir. Toplumda önemli bir seviyede olan ve saygı duyulan çoğu insanın girişimcilik duyguları ve becerileri en üst düzeydedir. Kısaca başarılı olmanın anahtarı girişimciliktir. Başarıya giden yola çıkmak için ilk adımda girişimcilikten geçer.
Basit anlamıyla girişimcilik bireyin başkalarından yardım almaksızın kendi işini kurması ve düzenini oturtmasıdır. Ancak girişimciliğin birçok yönü ve tanımı bulunmaktadır. İç girişimcilik ise girişimcilikten farklı bir husustur. Girişimcilikten farkları olduğu için bu iki durum birbiriyle karıştırılmamalıdır. İç girişimcilik, kişinin başkalarından emir alarak yaptığı işinden ve ya çalıştığı şirketten farklı projeler üreterek ayrılmasıdır.
Girişimcilik cesaret, hayal gücü, özgürlük ve başkalarından farklı olma duygusunu içinde barındırır. Öncelikle şunu belirtmek gerek herkes girişimci olamaz. Girişimci olmak için cesaretiniz olmalı, sadece cesarette yetmiyor tabii ki cesaretin yanında hayal gücüne bağlı olarak yeni şeyler yaratma içgüdüsü ve farklılık da gerekiyor. Örneğin bir kişi çok yaratıcı olabilir, değişik ve farklı projeler yapabilir ancak bu projeleri hayata geçirmediği sürece asla girişimci olamaz.
İyi bir analizci olmalısınız ve gözlem yeteneğinizin de gelişmiş olması gerekiyor. Düşünceleriniz ne kadar farklı ve sıra dışı olsa da yenilikçi de olmalısınız. Projeleriniz ne kadar yenilikçi ve taze olursa o kadar ilgi çekici ve başarılı olma olasılığı güçlenir.
Projenizi hazırlamanız ve geliştirmeniz kadar projenizi hayat geçirmenizde önemli ve aynı derece zordur. Projenize yatırımcı bulmalı ve yatırımcılara fikirlerinizi güzel bir şekilde aktarmalısınız. Projenize güvenmeli ve bu güveni yatırımcılara da hissettirirseniz yatırımcıların ilgisini daha da çekmiş olursunuz. Her geçen gün gelişen ve yenilenen dünyamızda yeni ve insanların ilgisini çekecek projeler yapmak ve bunları hayata geçirmek her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bu zorlukları başarılı bir şekilde atlatmak için projenizi her yönüyle ele almalı ve eksikliklerini gidermelisiniz.